Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos információk, hírek és érdekességek képes leírás - Állatfelszerelés, állateledel.tlap.hu
részletek »

Hasznos információk, hírek és érdekességek - Állatfelszerelés, állateledel.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: allatfelszereles.tlap.hu » Hasznos információk, hírek és érdekességek
Keresés
Találatok száma - 9 db
A macska táplálása

A macska táplálása

A macska.hu a magyar macskabarátok netes központja, ahol minden megtalálható, ami csak kedvenceinkhez kötődik. Az időről időre megújuló oldal állandó bővítéssel és fórummal várja a látogatókat. Nem egyszerű dolog kitapasztalni, hogy milyen ételek fontosak a macskák számára. Különösen így van ez a kölyökmacskáknál, akiknek a fiatalkori etetése igen fontos későbbi ízlésük kialakításánál. Itt leírtuk, hogy mit szabad nekik adni, mikortól lehet elkezdeni a kiegészítő táplálkozást, hogyan lehet az ürítést serkenteni, de még azt is megtalálhatod, hogyan néz ki egy helyesen táplált kismacska. Innen megtudhatod, hogy naponta hányszor egészséges etetni egy felnőtt macskát, illetve a tápanyagok közül mit adhatunk nekik. Leírtuk, melyek milyen ételben vannak benne, hogyan járulhatunk hozzá a szőrzet minőségének javulásához. Elkülönítve megtalálhatod itt, hogy mely ételeket szabad nekik adni és melyeket nem. Fontos javaslatokat is adunk azzal kapcsolatban, hogy mely módszerekkel kerülheted el kedvenced különböző betegségeit, mint például az angolkórt, de a kitálalt étel hőmérsékletéről sem feledkeztünk meg. Ha nincs már meg minden foga kedvencednek, nem szabad neki bármit és bármilyen módon adagolni neki. Mi megmutatjuk, hogy hányszor, mit ehet, mire hajlamos idősebb korban, és hogy mit nem szabad egyáltalán ennie.

Kisállat biztosítás fajtatiszta és keverék macskára, kutyára

Kisállat biztosítás fajtatiszta és keverék macskára, kutyára

Kisállat biztosítást keres? Nálunk jó helyen jár! Kutya-macska kisállat biztosítás fajtatiszta és keverék kedvencekre is! Kedvence ugyanúgy megbetegedhet, vagy történhet vele baleset, mint Önnel, ezért fontos, hogy ne érjék váratlanul a különböző események. Gondoljon kutyája, macskája jövőjére, hogy ne az anyagi körülményeken múljon kedvence felépülése! Kisállat biztosításunk nemcsak az orvosi költségeke téríti meg, hanem a kedvence okozta vagyoni károkat is. Nincs fajtakizárás, így az AEGON-nál már valamennyi fajtára megkötheti a kisállat biztosítást!

Könyv: A kutya/macska táplálása

Könyv: A kutya/macska táplálása

Az oldalon Anna Laukner 2010-ben megjelent könyvei tekinthetőek meg, melyek a kutyák illetve a macskák etetéséről, táplálásáról nyújtanak széleskörű ismereteket. A könyvek segítséget nyújthatnak abban, hogy egy egészségesebb és boldogabb állatot nevelhessünk fel. A két könyv az Elektra Kiadóház gondozásában látott napvilágot.

Kutya és macska biztosítások állati jó áron!

Kutya és macska biztosítások állati jó áron!

Kössön nálunk kisállat-biztosítást már 990 Ft-tól! Az AEGONdirektnél online, kényelmesen és egyszerűen kötheti meg macska és kutya biztosítását. Házi kedvencét ugyanúgy érheti baleset, elkaphat betegséget, mint Ön, ám kutyájának, macskájának kezelése szintén pénzbe kerül. Kutya és macska biztosításainkkal most megfelelően gondoskodhat kedvencéről a kritikus helyzetekben! Keresse fel oldalunkat, ahol bővebb információt olvashat kutyákra és macskákra köthető baleset és betegség biztosításról.

Kutya táplálása, etetése

Kutya táplálása, etetése

A kutya táplálása - A kutyák etetése a kereskedelmi tápok megjelenése és elterjedése óta nagyon egyszerű feladatnak tűnik, pedig nem az. Sok ismeretre van szükség ahhoz, hogy megfelelő legyen. A kutyák táplálékigényét az életkoruk, az életmódjuk és az egészségi állapotuk szabja meg. Például a kölykök sok tápanyagot, így fehérjét igényelnek a megfelelő fejlődésükhöz, de ugyanez a fehérje adag felnőtt korban az élettartam megrövidüléséhez vezethet, mert túlterheli a veséket, vesebeteg állatok számára pedig rövid távon is nagyon ártalmas lehet. A különböző betegségek is megváltoztatják a szervezet tápanyag igényét, sok esetben éppen a megfelelő diéta a gyógykezelés lényege.

Kutya tippek

Kutya tippek

Kutya tippek, kutyás tanácsok, tippek, trükkök a kutyákhoz, hogy jó gazdi váljon belőled! A kutyanevelés tanácsainkkal gyerekjáték! Megmutatjuk neked, hogyan legyen kutyád szófogadó, boldog és egészséges, akire igazán büszke lehetsz! Garantáljuk, hogy ha csak tanácsaink töredékét olvasod is el, akkor is látható és jól érezhető lesz a változás, amit kutyád viselkedésében tapasztalsz majd! Tanácsainkat profi kutyatrénerek és állatorvosok segítségével állítottuk össze, hiszen ők tudják legjobban, mi kell egy kutyának!Plusz: kutyajátékok, kutyás viccek, és minden ami kutya. Képzeld el, amint boldogan sétáltatod a kutyádat, természetesen póráz nélkül, hiszen nagyon jólnevelt, és nem kell félned tőle, hogy valami galibát csinálna. Jókat játszotok a szabadban, és kedvenced is nagyon vidám. Gondold csak el. Biztosan Te is szeretnéd egy olyan kutyát, aki: Engedelmes és szófogadó. Mindig pontosan követi az utasításaidat. Egészséges, és csillogó a bundája. Boldog és életvidám, játékos. De tudja, hogy Te vagy a falkavezér, és ezért boldogan hallgat rád mindenben. Jól hangzik ugye? Szeretnéd, ha így lenne? Nos, a kutyák idomítása, és az egészségükre való odafigyelés közel sem olyan nehéz, mint gondolnád!

Macska táplálása, etetése

Macska táplálása, etetése

A macskára is igaz a mondás, hogy "az vagy, amit megeszel". Az elmúlt évtizedekben sokat javult a helyzet, mert megjelentek és széles körben elterjedtek a komplex macskatápok. Ezek az összetételüknél fogva jobban megfelelnek a macska számára, mint a házi koszt. Ugyanakkor még tág tere van a fejlődésnek, ugyanis sokan nem azt a minőséget etetik, ami a macska hosszú és egészséges életéhez szükséges, pedig sokszor a jobb az olcsóbb. Ezek mellett fontos, hogy a macska az életkorának és az életmódjának megfelelő eledelt egyen: Az 1 éves kor alatti kölykök, valamint a vemhes és a szoptató macskák az energiában és tápanyagokban dúsabb kölyökmacska tápok valamelyikét igénylik. A nálunk kapható kapható macskaeledelek többségén ezt az angol "kitten" szóval jelölik. A fiatal felnőtt macskákkal (1 és 6 éves kor között) felnőtt macskatápokat kell etetni, amiken gyakran az angol "adult" felirat található. Ezek általában segítenek kivédeni a fiatal felnőtt macskák körében gyakori húgyúti megbetegedéseket és nagyon változatos formában kaphatóak. Pl. a lakásban tartott, kevesebbet mozgó macskák számára magasabb rosttartalmú, az érzékeny gyomrú macskáknak könnyen emészthető....

NyusziSzezon

NyusziSzezon

Újra itt van a nyusziszezon. Ilyenkor általában a szülő engedni szokott csemetéjének, és beszereznek egy nyulat. Hazaviszik és pár napig nagyon örül neki a család, mindenki foglalkozik vele. Az idő múlásával meg jönnek a gondok, és már csak nyűgnek és egy plusz feladatnak tekintik a nyúl gondozását, etetését, tisztán tartását. Szerencsére azért vannak kivételek, akik a jövőre is gondolnak. Egy nyúl 6-12 évig is eléldegél, ha jól van tartva. Pár hasznos tanáccsal szeretnénk szolgálni azok részére, akik nem csak húsvéti nyuszit szeretnének, és még nem tartottak nyulat, hogy megkönnyítsük helyzetüket. Olvassák el a Kedvencwebshop.hu weboldalon található írást, mely remélhetőleg egy kis segítséget fog adni!

Teknőstartók Klubja

Teknőstartók Klubja

A fogságban tartott állatoknál nagyon fontos szerepe van annak, hogy mit adunk nekik enni, hiszen ez nagyban befolyásolja az életüket. Először is valamiféle rendszerességre jó őket szoktatni. Én például mindig esete hat óra körül etetem őket, így csak akkor 'kepesztenek' a kajáért. A nagyon kicsi teknősöket naponta etessük, majd szép lassan térjünk át a minden második, harmadik majd végül a hetenkénti etetésre. Hogy ezt mikor tegyük, arra nincs semmilyen biztos recept. Ez elsősorban a növekedésüktől függ.

Tuti menü